Peynirli Kabak Tarifi
Malzemeler
- 4 adet kabak
- 150 gr beyaz peynir
- 1 adet yumurta
- 1 kahve fincanı rende kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- yarım demet dereotu
- Kırmızı biber ve
- Tuz
Yapılışı
1. Kabakları bütün olarak tuzlu su içinde dirice haşlayın. süzün ve bekletin. Diğer tarafta beyaz peynir, ince kıyılmış dereotu ve yumurtayı püre şeklinde ezin.
2. Kabakları uzunlamasına bölüp bir fırın kabına yayın. Ortalarını küçük bir kaşık yardımıyla boşaltın. Çukur kısımlara hazırladığınız peynirli harcı doldurun. Üzerini kırmızı biberle süsleyin.
3. Zeytinyağını azar azar üzerinde gezdirin. Önceden kızdırılmış fırında peynir eriyene kadar 10-12 dakika kızartın.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder