12 Şubat 2017 Pazar

Peynirli Kabak



Peynirli Kabak Tarifi



Malzemeler


  • 4 adet kabak
  • 150 gr beyaz peynir
  • 1 adet yumurta
  • 1 kahve fincanı rende kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • yarım demet dereotu
  • Kırmızı biber ve
  • Tuz


Yapılışı


1. Kabakları bütün olarak tuzlu su içinde dirice haşlayın. süzün ve bekletin. Diğer tarafta beyaz peynir, ince kıyılmış dereotu ve yumurtayı püre şeklinde ezin.


2.
Kabakları uzunlamasına bölüp bir fırın kabına yayın. Ortalarını küçük bir kaşık yardımıyla boşaltın. Çukur kısımlara hazırladığınız peynirli harcı doldurun. Üzerini kırmızı biberle süsleyin.


3.
Zeytinyağını azar azar üzerinde gezdirin. Önceden kızdırılmış fırında peynir eriyene kadar 10-12 dakika kızartın.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder