16 Şubat 2017 Perşembe

Maden Sulu Börek


Maden Sulu Börek Tarifi


Malzemeler
  • 5 adet yufka
  • 1 küçük margarin
  • 5 adet yumurta
  • 1,5 şişe maden suyu
  • 250 gr. beyaz peynir
  • Maydanoz ve dereotu

Yapılışı

1. Geniş bir kaba 5 yumurtayı, erimiş yağ konup, karıştırılır.

2. Karışıma 1,5 sise maden suyu konur.

3. Peynirli iç hazırlanır.

4. Yağlanmış fırın tepsisine bir yufkayı kenarlardan sarkacak şekilde yayılır.

5. Diğer yufkalar ikiye kesilir.

6. Yarım yufkayı karışıma batırılıp, tepsiye yayılır.

7. Aralara peynirli içten koyulur. Diğer yufkalarda harca batırıp tepsiye koyulur.

8. Fırından alıp karelere kesip, sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder