14 Şubat 2017 Salı

Laz Böreği


Laz Böreği Tarifi

Malzemeler

  • 10 adet yufka
  • 4 yumurta
  • 8 su bardağı sut
  • 2 paket vanilya
  • 3 su bardağı kıyılmış fındık içi
  • 5 su bardağı toz seker
  • 2 paket buğday nişastası
  • 5 cay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı su

Şerbet Malzemesi

  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu

Yapılışı

1. 8 su bardağı süte şeker ekleyerek kaynatın. Başka bir kapta buğday nişastası, yumurta, vanilya ve biraz suyu karıştırın. Hazırladığınız malzemeyi kaynayan sütun üzerine dökerek muhallebi haline gelene kadar karıştırın.

2.
Bir tepsiyi yağlayın.
Yufkaların üstlerini yağlayarak 5 kat halinde tepsiye dizin. Dizdiğiniz 5 kat yufkanın üzerine hazırladığınız muhallebiyi dokun.

3.
Yufkaların üzerindeki muhallebiye dövülmüş fındıkları yayın. Kalan 5 kat yufkayı üstlerini yağlayarak muhallebili yufkaların üzerine dizin. Şerbet malzemelerini karıştırarak pişirdikten sonra soğumaya bırakın.

4.
Hazırladığınız böreği dilim dilim keserek fırında pişirin. Börek soğuduktan sonra soğumuş tatlı şerbetini üzerine ekleyin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder