26 Şubat 2017 Pazar

Buğday Çorbası


Buğday Çorbası Tarifi

Malzemeler
  • 6 bardak tavuk suyu
  • 1 kahve fincanı buğday
  • 1 kahve fincanı mısır
  • 2 kaşık sade yağ
  • 2 baş soğan
  • Beyazından biraz tavuk eti
Yapılışı

     Buğday ve mısırı akşamdan temizleyip bol suda ıslatın, iyice kabarsınlar, derin bir tencerede 2 kaşık yağ eritin, 2 baş soğanı kabukları soyulup yıkandıktan sonra, çok ince doğrayıp tencereye atın.
     Hafifçe pembeleştirin ve 6 bardak tavuk suyunu da tencereye koyun, buğdayı, mısırı ilave edin, eğer varsa biraz tavuk eti didikleyin, hepsi iyice pişince bol limon ilavesiyle servis yapın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder