Buğday Çorbası Tarifi
Malzemeler
- 6 bardak tavuk suyu
- 1 kahve fincanı buğday
- 1 kahve fincanı mısır
- 2 kaşık sade yağ
- 2 baş soğan
- Beyazından biraz tavuk eti
Yapılışı
Buğday ve mısırı akşamdan temizleyip bol suda ıslatın, iyice kabarsınlar, derin bir tencerede 2 kaşık yağ eritin, 2 baş soğanı kabukları soyulup yıkandıktan sonra, çok ince doğrayıp tencereye atın.
Hafifçe
pembeleştirin ve 6 bardak tavuk suyunu da tencereye koyun, buğdayı, mısırı
ilave edin, eğer varsa biraz tavuk eti didikleyin, hepsi iyice pişince bol
limon ilavesiyle servis yapın.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder