26 Şubat 2017 Pazar

Tarhana Çorbası


Tarhana Çorbası Tarifi


Malzemeler
  • 4 dolu yemek kaşığı tarhana
  • 8 bardak et suyu veya su
  • 100 gr. kıyma (et suyu olursa gerekmez)
  • 1 büyük domates
  • 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
  • Tuz
Yapılışı

1. Tarhanayı 1 bardak su veya et suyuyla ıslatın.

2.
Kıymayı yağla birlikte 4 - 5 dakika kavurun. Doğranmış domatesleri karıştırıp 3 - 4 dakika daha pişirin.

3. Kalan et suyunu ve ıslatılmış tarhanayı kıymaya katın. Ara sıra karıştırarak 10 dakika pişirin.

NOT:
Kıyma kullanılmadığı zaman, domatesi süzgeçten geçirin ya da küçük parçalara doğrayıp yağla birlikte biraz pişirin. Sonra et suyuyla tarhanayı katın. Çorbayı dilerseniz kızartılmış ekmek garnitürleriyle servis yapın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder