17 Şubat 2017 Cuma

Kol Böreği


Kol Böreği Tarifi

Malzemeler
  • 300 gr. un
  • 250 gr. kıyma
  • 1 adet soğan
  • ¼ demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz ve karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

1. Soğanı ayıklayıp küp seklinde doğrayın. Sıvıyağda kavurun.
Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. İnce ince kıydığınız maydanozu ekleyin.

2.
Unu tuz ve su ile yoğurup yumuşak bir hamur elde edin. Oklava yardımıyla 1-2 mm kalınlığında açın. Hazırladığınız yufkanın alt kısmına malzemeyi koyup rulo seklinde sarin. Yağladığınız fırın tepsisine hamuru kıvırarak döşeyin. 1 yemek kaşığı tereyağını eritip üzerine gezdirin. 200 derece ısıtılmış 40 dakika pişirin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder