Zeytinyağlı
Biber Dolması Tarifi
Malzemeler
- 1 kg orta boy dolmalık biber
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 8-10 soğan
- 1 çorba kaşığı cam fıstığı
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yeni bahar
- 2 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- 8-10 dal dereotu
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 orta boy domates
İçi için;
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 8-10 soğan
- 1 çorba kaşığı çam fıstığı
- 2 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- 8-10 dal dereotu
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yeni bahar
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 8-10 dal dereotu
Yapılışı:
1. Tencereye incecik kıyılmış soğan, fıstık, tuz ve yağı koyunuz. Hafif hararetli ısıda ağzı kapalı olarak 10 dakika pişiriniz. 3 su bardağı kaynar su, şeker, kuş üzümü ilave edip bir taşım kaynayınca ayıklanmış ve yıkanmış pirinci içine salınız. Beş dakika orta hararetli ısıda kaynatıp ısısını azaltarak 20-25 dakika pişiriniz. Kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, tarçın, yeni bahar ilave edip karıştırınız.
2. Biberleri yıkayıp sap kısmını içine bastırarak çıkartınız. Çekirdeklerini boşaltınız. Biberlere dolma içini doldurup ağız kısmına domatesten yuvarlak kapaklar keserek kapatınız. Tencereye maydanoz ve dereotu sapları yerleştirip üzerine biberleri sıralayınız.
3. 1 su bardağı kaynar su ve artan domates suyunu ilave edip tuz serpiniz, önce orta sonra hafif hararetli ısıda biberler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Kabında soğutup servis tabağına dizip şekillendirilmiş limon dilimleri ile süsleyiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder