Mekik Böreği Tarifi
Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- Yeterince su, tuz
- 1 paket margarin
- 1 adet yumurta sarısı
- Yeterince beyaz peynir
- Maydanoz
- 1 çorba kaşığı haşhaş
Yapılışı
1. Un elenip yoğurma kabına alınır. Ortası hamur gibi açılır. İçine 2 adet yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı sıvıyağ ve azar azar su ile tuz ilave edilir. Özlü bir hamur elde edene dek yoğurulur. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek, 20 dakika dinlendirilir.
2. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparılıp ve beze yapılır. Unlu bir zeminde her beze ayrı ayrı mantı yufkası kalınlığında açılır. Eritilmiş margarin yufkanın üzerine bir fırça yardımıyla sürülür.
3. Bohça seklinde katlanılır. Diğer yufkalarda da ayni işlemi tekrarlanır. Hamur bohçaları 5 dakika buzlukta bekletilir. Buzluktan çıkardıktan sonra bir merdane ile açılır. Sonra tekrar yağlayıp her birini bohça gibi katlanılır.
4. Yeniden buzluğa yerleştirilir. Bu işlem 3 kez tekrarlanır. Yeterince peynir bir çatal ile ezilir. İçine 2 adet yumurtanın akını ve ince kıyılmış maydanozu ilave edilir. Buzluktan çıkardığınız hamur bohçaları mantı hamuru kalınlığında tekrar açılır.
5. Bir bıçak ile üçgen parçalar kesilir. Her parçanın geniş kenarına peynirli içten bir miktar koyulur. Sonra yuvarlayarak sarılır. Hafifçe yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine 1 adet yumurtanın sarısı sürülür. Haşhaş serpilir. Orta ısılı ve önceden ısıtılmış fırında böreklerin altları ve üstleri kızarana dek pişirilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder