Kabaklı Börek Tarifi
Malzemeler
- 2 adet büyük boy kabak
- Yarım demet maydanoz
- 3 adet taze soğan
- 100 gr. beyaz peynir
- 1 adet yumurta
- 100 gr. margarin
- 1 kg un
- Yarım bardak sıvıyağ
Yapılışı
1. Maydanozu ve soğanı kıyıp kabağı rendeleyip suyu sıkılır. Hepsini 100 gr. beyaz peynir ile ezerek karıştırılır. Yumurta ilave edip tuz ve karabiber ile tatlandırılır.
2. Yarım bardak sıvıyağ ile margarini bir kapta eritilir.
3. 1 kg undan birazını ayırıp kalanına tuz ve hafif hafif su ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
4. Hamuru 20 bezeye ayrılır. Her beze yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan her hamurun üzerine yağlı karışımdan sürülür. Tepsiyi yağlayıp yağladığınız hamurları tepsinin büyüklüğünde göre çekerek yerleştirilir. 10 adeti alta koyup üzerine hazırladığınız malzemeyi döşeyin. Kalan hamurları da aynı şekilde döşeyin. En üste kalan yağı sürüp 180-200 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder