21 Şubat 2017 Salı

Burma Tel Kadayıf


Burma Tel Kadayıf Tarifi


Malzemeler

  • 750 gr. kadayıf
  • 500 gr. tereyağı
  • 250 gr ceviz veya yeşil fıstık

Şurubu için;


  • 750 gr. toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limon
Yapılışı


1. Kadayıfın bir kısmını ayırıp uzunlamasına yayın. İçindeki hamursu kısmı temizleyin. Kadayıfın ortasına 2 kahve fincanı ceviz veya yeşil fıstığı uzunlamasına yerleştirin. Kadayıfın bir ucunu cevizlerin üstüne kapatıp devamlı çevirerek ince uzun boru biçimine getirin. Ortadan itibaren çevirerek daire biçiminde sarıp tepsinin ortasına yerleştirin. Kalan kadayıfı da ayni şekilde sarıp tepsiye yerleştirin.


2. Yağı yakmadan kızdırın ve kadayıfın üstüne gezdirin. Fırında kızarana kadar pişirin.
Alt üst yaparak diğer yüzünü de kızartın.


3.
Şurubunu ılıkken üzerine gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder