24 Şubat 2017 Cuma

Tuzlu Bisküvi


Tuzlu Bisküvi Tarifi

Malzemeler
  • 150 gr. un
  • 100 gr. rende kaşar peyniri
  • 4 çorba kaşığı margarin
  • 1 yumurta
  • Yeteri kadar süt
  • Tuz
Yapılışı

1. Un hamur tahtasına elenerek ortası havuz şeklinde açılır.

2. Sonra buraya üç buçuk kaşık yumuşatılmış margarini, rendelediğiniz peyniri, yumurtayı ve tuzu da koyup ve gerektikçe süt ilave ederek hamur yapılır.

3. İyice yoğurduğunuz hamur kıvamına gelince bunu dört parçaya bölünür ve bu parçaları yuvarlayarak birer baston haline getirilir.

4. Sonra bu bastonlardan parçalar koparıp çeşitli şekiller verilir. Ayırdığınız yarım kaşık yağ ile tepsiyi yağlayın ve kurabiyeleri aralıklı olarak buraya dizilir. Sonra tepsiyi orta ısıdaki fırına sürerek kurabiyelerin üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir.

5. Fırından çıkarınca soğumaya bırakılır ve sonra da servis yapılır.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder