Tulumba Tatlısı Tarifi
Malzemeler
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 çorba kaşığı şeker
- 5 yumurta
- 125 gr. margarin
- 4,5 su bardağı şeker
- 4,5 su bardağı su
- 1/4 limon suyu
- 2 su bardağı kızartma yağı
Yapılışı
1. Şerbeti için: 4,5 su bardağı şeker, 4,5 su bardağı su ile kaynatılır. Limon suyu konur. Koyulaşınca ateşten alınır.
2. Bir tencereye 2,5 bardak su margarin, 1 tutam tuz konup kaynatılır. Elenmiş un, irmik, nişasta ilave edilip karıştırarak pişirilir. Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır. (Hafif ateşte 8-10 dakika).
3. Ilıyınca yumurtalar birer birer kırılır. Bir kaşıkta şuruptan katılıp yoğrulur. Hamur ucuna tırtıllı huni takılmış krema pompasına doldurulur.
4. Isıtılmış yağa 4-5 cm boyunda sıkılıp iki bıçakla kesilir. Tava sallanarak pembe renkte kızartılır. Soğuk şuruba katılır. 5 dakika sonra tabağa alınır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder