18 Şubat 2017 Cumartesi

Tulumba Tatlısı


Tulumba Tatlısı Tarifi

Malzemeler
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 5 yumurta
  • 125 gr. margarin
  • 4,5 su bardağı şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • 1/4 limon suyu
  • 2 su bardağı kızartma yağı

Yapılışı

1. Şerbeti için: 4,5 su bardağı şeker, 4,5 su bardağı su ile kaynatılır. Limon suyu konur. Koyulaşınca ateşten alınır.

2.
Bir tencereye 2,5 bardak su margarin, 1 tutam tuz konup kaynatılır.
Elenmiş un, irmik, nişasta ilave edilip karıştırarak pişirilir. Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır. (Hafif ateşte 8-10 dakika).

3.
Ilıyınca yumurtalar birer birer kırılır. Bir kaşıkta şuruptan katılıp yoğrulur.
Hamur ucuna tırtıllı huni takılmış krema pompasına doldurulur.

4.
Isıtılmış yağa 4-5 cm boyunda sıkılıp iki bıçakla kesilir. Tava sallanarak pembe renkte kızartılır. Soğuk şuruba katılır.
5 dakika sonra tabağa alınır.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder