Karides Pilaki Tarifi
Malzemeler
- Yarım kg. karides
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 havuç
- 1 büyük patates
- 1 büyük domates
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- Tuz
Yapılışı
1. Karidesleri tuzlu ve sirkeli suda 7-8 dakika haşlayın.
2. İnce
doğranmış soğan ve verevine doğranmış havuçları, sıvıyağda karıştırarak
kavurun. Sonra doğranmış domatesleri ve sarımsakları katip 3-4 dakika daha
pişirin.
3. iki bardak su ekleyin. Kaynamaya baslarken, zar biçiminde doğranmış patates ve karidesleri katin. Yeterince tuz ve biber koyup kısık ateşte pişirin. Servisten önce üzerine kıyılmış maydanoz serpin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder