15 Şubat 2017 Çarşamba

Karides Pilaki


Karides Pilaki Tarifi


Malzemeler
  • Yarım kg. karides
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 havuç
  • 1 büyük patates
  • 1 büyük domates
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • Tuz
Yapılışı

1. Karidesleri tuzlu ve sirkeli suda 7-8 dakika haşlayın.

2. İnce doğranmış soğan ve verevine doğranmış havuçları, sıvıyağda karıştırarak kavurun. Sonra doğranmış domatesleri ve sarımsakları katip 3-4 dakika daha pişirin.

3.
iki bardak su ekleyin. Kaynamaya baslarken, zar biçiminde doğranmış patates ve karidesleri katin. Yeterince tuz ve biber koyup kısık ateşte pişirin. Servisten önce üzerine kıyılmış maydanoz serpin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder