Patatesli Poğaça Tarifi
Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 12 kahve fincanı un
- 300 gr. margarin
- Yarım tatlı kaşığı tuz
İç Malzemesi;
- 1 çorba kaşığı margarin
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet haşlanmış patates
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz ve karabiber
Üzerine;
- 1 yumurta sarısı
Yapılışı
1. İç malzeme için soğan ince ince doğranır. Margarin tavada eritilip soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur ve salça ilave edilir.
2. Haşlanmış patatesleri küçük küpler halinde kesilir. Soğanların üzerine eklenir baharatı ilave edilip soğumaya bırakılır.
3. Poğaçanın hamuru için malzemeler mutfak robotuna konur ve yumuşak bir hamur yapılır.
4. Hazırlanan hamurdan yuvarlaklar alınıp elde yassıltılır. Hazırlanan patatesli içten bir miktar hamurun içine konur ve yuvarlak biçimde kapatılır.
5. Fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek üstü hafif kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder