16 Şubat 2017 Perşembe

Hindi Göğsü


Hindi Göğsü Tarifi


Malzemeler


  • 1 paket hindi göğsü
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 4 çorba kaşığı tavuk suyu
  • 2 çorba kaşığı soya sosu


Yapılışı


1. İnce doğranmış sarımsak, tarçın, tavuk suyu ve soya sosunu karıştırın.


2.
Hindi butlarını baharatlı karışıma iyice bulayın. Tencerenin kapağını kapatıp, baharatlı hindiyi buzdolabında 8 saat bekletin.


3.
Buzdolabından çıkardığınız hindi göğsünü ateşe dayanıklı bir cam kaba koyup, orta ateşte ısıttıktan sonra hindi göğsünü 4 dakika kızartın. Alt üst edip, mutfak fırçasıyla kabın dibindeki biriken yağları etin üstüne sürdükten sonra, 1 dakika pişirin.

4.
Kabı 180 derece ısıtılmış fırına koyun. Hindi göğsünü üstüne tenceredeki baharatlı karışımdan ara sıra sürerek 20 - 30 dakika pişirin. Hindi göğsünü 15 dakika beklettikten sonra dilimleyin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder