Hindi Göğsü Tarifi
Malzemeler
- 1 paket hindi göğsü
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 4 çorba kaşığı tavuk suyu
- 2 çorba kaşığı soya sosu
Yapılışı
1. İnce doğranmış sarımsak, tarçın, tavuk suyu ve soya sosunu karıştırın.
2. Hindi butlarını baharatlı karışıma iyice bulayın. Tencerenin kapağını kapatıp, baharatlı hindiyi buzdolabında 8 saat bekletin.
3. Buzdolabından çıkardığınız hindi göğsünü ateşe dayanıklı bir cam kaba koyup, orta ateşte ısıttıktan sonra hindi göğsünü 4 dakika kızartın. Alt üst edip, mutfak fırçasıyla kabın dibindeki biriken yağları etin üstüne sürdükten sonra, 1 dakika pişirin.
4. Kabı 180 derece ısıtılmış fırına koyun. Hindi göğsünü üstüne tenceredeki baharatlı karışımdan ara sıra sürerek 20 - 30 dakika pişirin. Hindi göğsünü 15 dakika beklettikten sonra dilimleyin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder