18 Şubat 2017 Cumartesi

Hanım Göbeği


Hanım Göbeği Tarifi


Malzemeler

  • 2,5 su bardağı un
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 100 gr. margarin
  • 4 yumurta
  • 4,5 su bardağı şeker
  • 1/4 limon suyu
  • 1 fiske tuz
  • 2 su bardağı sıvıyağ


Yapılışı


1. 2,5 su bardağı su, 100 gr. margarin, 1 çorba kaşığı şeker, 1 tutam tuz yağ eriyinceye kadar kaynatılır. 2,5 su bardağı un ilave edilir. Tahta kaşıkla karıştırarak 10 dakika pişirilir.


2.
Ilınınca üç veya dört yumurta kırılır. Elle yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parça alınır.


3.
Elde şekillendirilir. Serçe parmağı sıvıyağa batırılır. Ortası delinir. Soğuk kızartma yağa bırakılır. Ocak üstüne alınır. Sallayarak kızartılır.


4.
Kızaran tatlılar soğuk şuruba atılır. 2-3 dakika bekletilir. Servis tabağına alınır.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder