18 Şubat 2017 Cumartesi

Şekerpare


Şekerpare Tarifi

Malzemeler
  • 3 çay fincanı un
  • 100 gr tereyağı veya 1 çay fincanı sıvıyağ
  • fındık
  • 1 çay fincanı pudra şekeri
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta - 1 yumurtanın beyazı ayrılacak (fındıkları sürmek için)

Şurup için
  • 3 bardak toz şeker
  • 3,5 bardak su
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay kaşığı vanilya

Yapılışı

1. Yağ, pudra şekeri tuz ve kabartma tozunu tahta bir kaşıkla karıştırılarak yumuşatılır. Krema haline gelen yağa önce yumurta sonra unu yedirerek yoğurup elde edilen hamur nemli bir bez altında 10 dakika dinlendirilir.

2.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar olarak yuvarlayıp tepsiye dizilir. Üzerine fındık koyarak fırında pişirilir (20-25 dakika)

3.
Diğer taraftan şurubu hazırlayarak kıvamlanan şuruba limon suyu ve vanilyayı ilave edilir. Bir taşım kaynatılır. Fırından çıkan şekerparelerin üstüne dökerek şurup tepside çektirilir. (fırında)

(soğuk şurup, sıcak şekerpare)

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder