15 Şubat 2017 Çarşamba

Patlıcanlı Kebap


Patlıcanlı Kebap Tarifi

Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı et
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 büyük soğan
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 4 adet orta büyüklükte patlıcan
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • yarım çay kaşığı karabiber


Yapılışı


1. Patlıcanları uzunlamasına 4 parçaya böldükten sonra her birini 4 cm' lik uzun parçalara ayırın ve yarım saat tuzlu suda bekletin. Patlıcanları kuruttuktan sonra fazla suyunu almak için hafifçe sıkın.


2.
Sıvıyağ ve margarini birlikte ısıtın. Patlıcanları hafif kızarttıktan sonra ayrı bir kaba ayırın.


3.
Ayni tavada doğranmış kuşbaşının yarısını 2-3 dakika kızartın ve ayrı kaba alın.
Aynı işlemi etin diğer yarısı için de tekrarlayın.


4.
Yine ayni tavada ince ve uzunlamasına dilimlenmiş soğanları pembeleştirin. Üzerine salçayı doğranmış biberle birlikte ekleyin ve 2 dakika çevirin. Eti, tuzu ve toz biberi 2 bardak ılık suyla ilave edin. Kapağını kapattıktan sonra yarım saat kısık ateşte etler kıvama gelinceye kadar pişirin. Patlıcanları da ekledikten sonra yarım saat daha pişirmeye bırakın. Maydanozla süsleyin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder