15 Şubat 2017 Çarşamba

Ispanaklı Krep


Ispanaklı Krep Tarifi


Malzemeler


  • 200gr. ıspanak
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • Yarım demet maydanoz


Krep için;

  • 1,5 su bardağı un
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • tuz


Yapılışı


1. Ispanaklar bir kaşık sıvıyağ ile öldürülür.


2.
Ayrı bir kapta kaşar ile ince kıyılmış maydanoz karıştırılır.


3.
Krep hamuru için un, yumurta, süt, sıvıyağ ve tuz iyice karıştırılır.


4.
Teflon tava çok az yağlanıp krep hamurundan yarım kepçe tavaya dökülür. iki tarafı da kızartılır.


5.
Kızaran krepleri düz bir yere alıp üzerine bir kaşık ıspanak ve içten biraz konulup rulo halinde sarılır.


6.
Bu şekilde hazırlanan krepler iki parmak genişliğinde kesilir. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir üzerine kaşar peyniri rendesi serpilip fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirilir.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder