Ispanaklı Krep Tarifi
Malzemeler
- 200gr. ıspanak
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- Yarım demet maydanoz
Krep için;
- 1,5 su bardağı un
- 4 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- tuz
Yapılışı
1. Ispanaklar bir kaşık sıvıyağ ile öldürülür.
2. Ayrı bir kapta kaşar ile ince kıyılmış maydanoz karıştırılır.
3. Krep hamuru için un, yumurta, süt, sıvıyağ ve tuz iyice karıştırılır.
4. Teflon tava çok az yağlanıp krep hamurundan yarım kepçe tavaya dökülür. iki tarafı da kızartılır.
5. Kızaran krepleri düz bir yere alıp üzerine bir kaşık ıspanak ve içten biraz konulup rulo halinde sarılır.
6. Bu şekilde hazırlanan krepler iki parmak genişliğinde kesilir. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir üzerine kaşar peyniri rendesi serpilip fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder