22 Şubat 2017 Çarşamba

Sable Bisküvi


Sable Bisküvi Tarifi

Malzemeler
  • 4,5 su bardağı un
  • 250 gr. yumuşak margarin
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 3 yumurta (1 yumurta akı üzeri için ayrılacak)
  • Limon kabuğu rendesi
  • Vanilya
  • 1 su bardağı fındık içi
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı

1. Un, yağ, 1,5 su bardağı, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya bıçakla kıyılır. Ortası açılır. Limon kabuğu rendesi konur.

2. Yumurtalar kırılır. Birinin akı ayrılır yoğrulur.

3. 10-15 dakika nemli bez altında dinlendirilir. 1 cm. kalınlığında merdane yardımıyla açılır.

4. Kalıpla kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Kıyılmış fındık serpilir.

5. Orta hararetli fırında pembe renkte pişirilir.
Sıcakken üstüne pudra şekeri elenir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder