Sable Bisküvi Tarifi
Malzemeler
- 4,5 su bardağı un
- 250 gr. yumuşak margarin
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 3 yumurta (1 yumurta akı üzeri için ayrılacak)
- Limon kabuğu rendesi
- Vanilya
- 1 su bardağı fındık içi
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı
1. Un, yağ, 1,5 su bardağı, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya bıçakla kıyılır. Ortası açılır. Limon kabuğu rendesi konur.
2. Yumurtalar kırılır. Birinin akı ayrılır yoğrulur.
3. 10-15 dakika nemli bez altında dinlendirilir. 1 cm. kalınlığında merdane yardımıyla açılır.
4. Kalıpla kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Kıyılmış fındık serpilir.
5. Orta hararetli fırında pembe renkte pişirilir. Sıcakken üstüne pudra şekeri elenir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder