24 Şubat 2017 Cuma

Peynirli Bisküvi


Peynirli Bisküvi Tarifi

Malzemeler
  • 4 bardak un
  • 250 gr. margarin (1 paket)
  • 5-6 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
  • 1 yumurta

Yapılışı

1. Unu eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Küp küp kesilmiş yağ, kaşar rendesi ve yumurta akını koyup, karıştırın.

2.
Sert bir hamur elde edene dek hızlı hızlı yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp, 10 dakika dinlendirin.

3. Hamuru açacağınız zemini unlayın. Yarım cm kalınlığında açın. Dilediğiniz şekilde bisküvi kalıplarıyla veya küçük bir sise kapağıyla kesin. 180 dereceli fırında pembeleşene dek pişirin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder