15 Şubat 2017 Çarşamba

Biberli Hindi Sarması


Biberli Hindi Sarması Tarifi


Malzemeler

  • 4 adet hindi göğüs fileto
  • 2 adet közlenmiş konserve kırmızı dolmalık biber
  • 5-6 sap maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz ve karabiber
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı

Yapılışı

1. Hindi filetolarını ezerek yassılaştırın.
Üzerlerine tuz ve karabiber serpin.

2.
Közlenmiş biber, dövülmüş sarmisak, kiyilmis maydanoz, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın.

3.
Bonfilelerin üzerine hazırladığınız karışımdan koyun. Bonfilelerin her birini, yanlarını malzemenin üzerine doğru katladıktan sonra rulo seklinde sarin. Açılmaması için kürdanla tutturun.

4.
Bonfileleri fırın tepsisine dizin. Yoğurt, sıvıyağ, bir kasede karıştırın. Hazırladığınız karışımı hindi sarmaların her tarafına sürün.

5.
200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar, yaklaşık 25 dakika pişirin.
Hindi ruloları servis tabağına alin servis yapın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder