15 Şubat 2017 Çarşamba

Kalamarlı Karides Güveç


Kalamarlı Karides Güveç Tarifi


Malzemeler

  • 1 paket dondurulmuş karides
  • 1 paket dondurulmuş kalamar
  • Küçük kavanoz mantar konservesi
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 adet domates
  • 3 adet sivribiber
  • 3 diş sarımsak
  • Karabiber ve tuz
  • 1 paket dilimlenmiş tost kaşarı

Yapılışı

1. Tereyağını eritin. İnce kıyılmış mantarları, ufak doğranmış sivribiberleri, ortadan ikiye kesilmiş sarımsakları ilave edin. Karidesleri ve doğranmış kalamarları ekleyin. 3-4 dakika karıştırarak sote edin.

2.
Küp seklinde doğranmış domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyin. Tavanın kapağı kapalı olarak 5 dakika pişirin.

3.
Hazırladığınız karışımı yağlanmış güveç kabına koyun. Üzerine peynir dilimlerini yerleştirin.

4.
Güveci, 200 derece ısıtılmış fırında karides ve kalamar pişip, peynir eriyinceye kadar tutun.
Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder