24 Şubat 2017 Cuma

Kabaklı Tart


Kabaklı Tart Tarifi

Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 su bardağı +1 çorba kaşığı un
  • 75 gram margarin veya tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • Tuz ve karabiber
Üzerine;
  • 2 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı krema
  • 1 çorba kaşığı süt
  • 1 adet küçük kabak
  • 4 çorap kaşığı ezilmiş beyaz peynir
  • Birkaç dal dereotu

Yapılışı

1. Un, kup küp kesilmiş margarin , yumurta, tuz, ve karabiber karıştırılır. Gerekirse biraz soğuk su ilave edilir.

2. Elde edilen hamuru şeffaf folyoya sararak buzdolabında yarım saat bekletilir. Daha sonra dışarıya çıkararak, hafifçe yağlanmış küçük tart kalıplarına yerleştirilir.

3. Hamura çatalla delikler açılır. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 10-15 dakika pişirilir.

4. Yumurta, krema, süt, rendelenmiş kabak, ezilmiş beyaz peynir ve kıyılmış dereotunu karıştırılır. Pişmiş tartların içini bu harçla doldurulur. Tekrar fırına sürüp, üzerleri altın sarısı renk alana dek pişirilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder