Milföylü Çilek Tarifi
Malzemeler
|
HAMUR MALZEMESİ
- 1 kg un
- 350 gr margarin
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
KREMA MALZEMESİ
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı krem şanti
- Yarım su bardağı un
- 3 yemek kaşığı margarin
- 20 çilek
- Yarım paket çilek jölesi
Yapılışı
1. Mermer tezgâhın üzerinde un, yağ, sirke, tuz ve limon suyunu yoğurun. Kulak memesi kıvamını buluncaya kadar işleme devam edin.
2. Hamuru açın, dörde katlayın ve üzerine nemli bir bez örterek 1 saat dinlendirin. Aynı işlemi 2 kez daha tekrarlayın.
3. Sütü ateşin üzerine alın. Diğer tarafta yumurta ve şekeri çırpın. Karışımı, süte ilave edin. Unu yavaş yavaş yedirin. Kaynadıktan sonra ateşi kapatın. Soğumaya yakın krema ve margarini ilave ederek kremayı hazırlayın.
4. Hamuru açıp, 7x7 ebadında kareler kesin. Ortasına hazırlamış olduğunuz kremadan biraz sıkın. Üzerine temizlenmiş çileği yerleştirin. Hamurun uçlarını yukarıda birleştirin. Üzerine yumurta sarisi sürüp 175 derece ısıda 30 dakika pişirin.
5. Jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, pişmiş milföylerin üzerine sürerek servis yapın.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder