Labne Peynirli
Kumpir Tarifi
Malzemeler
- 10 adet orta boy patates
- 1 su bardağı mayonez
- 1 kutu labne peyniri
- 4 adet taze soğan
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı
1. Labne peyniri ve mayonezi ezerek karıştırın.
2. Krema kıvamına gelince biraz tuz ve karabiber ilave edin.
3. Taze soğanları yıkayıp kuruladıktan sonra sadece yeşil taraflarını keskin bir bıçakla çok ince doğrayın.
4. Hazırladığınız peynirli mayonezli karışıma kıyılmış soğanı ilave edip karıştırın.
5. Patatesleri yıkadıktan sonra tuzlayın, Alüminyum folyoya sarin.
6. Önceden 220 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Patatesler ılıdığında folyoyu ortasından yarın. patatesi iki ucundan hafifçe bastırarak ortasında açtığınız yarığı genişletin. Biraz tuz serpin.
7. Patateslerin ortalarına hazırladığınız labne peyniri karışımı koyun. Üzerini ince kıyılmış taze soğan yaprakları ile süsleyip servis yapın.
2. Krema kıvamına gelince biraz tuz ve karabiber ilave edin.
3. Taze soğanları yıkayıp kuruladıktan sonra sadece yeşil taraflarını keskin bir bıçakla çok ince doğrayın.
4. Hazırladığınız peynirli mayonezli karışıma kıyılmış soğanı ilave edip karıştırın.
5. Patatesleri yıkadıktan sonra tuzlayın, Alüminyum folyoya sarin.
6. Önceden 220 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Patatesler ılıdığında folyoyu ortasından yarın. patatesi iki ucundan hafifçe bastırarak ortasında açtığınız yarığı genişletin. Biraz tuz serpin.
7. Patateslerin ortalarına hazırladığınız labne peyniri karışımı koyun. Üzerini ince kıyılmış taze soğan yaprakları ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder