13 Şubat 2017 Pazartesi

Muhammara


Muhammara Tarifi


Malzemeler

  • 150 gr. ceviz içi (1 su bardağı dolusu)
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 adet limon
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Kimyon, kırmızı biber
  • Maydanoz, yeşil biber
  • Arzu ederseniz 1 kaşık salça

Yapılışı

1. Cevizleri havanda dövüp, bir kâseye koyunuz.
2. Ekmeği ıslatıp, suyunu sıkıp, ceviz ilâve ediniz.
3. Sarımsağı dövüp, onu da ve diğer malzemeleri de katıp, hepsini iyice karıştırınız.
4. Kayık salata tabağına koyup, servis yapınız.

NOT:
Hazırlanıp bir kavanoza koyup buzdolabında muhafaza ederseniz uzun süre kalabilir. Gerekli oldukça oradan alıp kanepelere koyarak da ikram edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder