21 Şubat 2017 Salı

Baklava


Baklava Tarifi

Malzemeler
  • 500 gr. baklavalık un
  • 2 adet yumurta
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 250 gr. ceviz içi (arasına koymak için)

Hamuru açmak için;
  • 250 gr. nişasta (2,5 su bardağı)

Şurubu için;
  • 1 kg. tozşeker (5 su bardağı)
  • 4 bardak su
  • Yarım limon

Üzerine dökmek için;

500 gr. yağ (tereyağı, margarin)

Yapılışı

1. Elenmiş unun ortasına 2 yumurta kırın. Tuz, limon suyu, zeytinyağı koyun. 3/4 bardak suyu azar azar katarak bir hamur yapın ve iyice yoğurarak özleştirin. Hamuru ıslak bezin altında 15 dakika dinlendirin.

2.
Dinlenen hamuru elle uzatıp bükerek tekrar yoğurun. Silindir biçimde uzatın ve iki ceviz büyüklüğünde parçalara bölün. Avuç arasında yuvarlayarak, küçük pazılar yapın. ( Kurumaması için üzerine nemli bez örtün.)

3.
Hamurları tek tek ince açın.

4.
Tepsiye yufkaların yarısını yerleştirin. Üzerine ince dövülmüş ceviz serpin. Diğer yarısını da üzerine kapatın. (Tepsiden sarkan hamurları kesip aralarına dağıtın.) Keskin bir bıçakla baklava biçimden kesin. Eritilip tortusu alınmış sıcak yağı üzerine gezdirin.

5.
Ortadan daha sıcak fırında 40 dakika pişirin. Fazla yağı süzdürün. Ölçülü şekerle suyu kaynatıp limon sıkın ve kabuğunu da içine atın. Soğuk şurubu sıcak hamurun üzerine gezdirin. Tatlısını çekince servis tabağına alın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder