16 Şubat 2017 Perşembe

Puf Böreği


Puf Böreği Tarifi


Malzemeler
  • 5 adet yufka
  • 200 gr. beyaz peynir
  • 2 su bardağı sulandırılmış yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz ve karabiber
  • Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı

1. Yoğurt, yumurta, zeytinyağı, süt, peynir, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırılarak bulamaç haline getirilir.

2.
Yufkaların biri mutfak tezgâhına yayılır. Hazırladığınız harçtan yufkanın üzerine ince bir kat sürüp.
Üzerine diğer yufka yayılır.

3.
Yufkalar ve malzeme bitene kadar bu işlem sürdürülür. (En üstteki yufkanın üzerine harç koymayın)

4. Yufkadan istediğiniz büyüklükte bir bardak yardımı ile yuvarlaklar kesilir.

5.
Yuvarlak börekleri kızdırılmış sıvıyağda pembeleşinceye kadar kızartılır.
Sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder