Yoğurtlu Kızartma Tarifi
Malzemeler
- 1 adet patlıcan
- 1 adet patates
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 3 adet sivribiber
- 1 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı
1. 1 adet patlıcan, patates, kabak, havuç ve 3 adet sivribiberi ufak ufak doğrayın. 1 su bardağı sıvıyağı kızdırın.
2. Sırayla patlıcan, patates, kabak, havuç ve sivribiberleri kızartın. Kızarttığınız sebzeleri geniş bir kabin içinde karıştırın.
3. 4 diş dövülmüş sarımsağı, 1 su bardağı yoğurdun içine alıp, sebzelerin üzerine gezdirin. 2 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırın. İçine kırmızı biber ekleyin. Yoğurdun üzerine dökün.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder