Keşkek Tarifi
Malzemeler
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 250 gram gerdan eti
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz ve karabiber
Yapılışı
1- Buğdayı 1 gece önceden ıslatın. 250 gr. gerdan etini düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin. Düdüklü tencereden alin.
2- Başka bir tencereye kemiklerinden ayrılmış etleri koyun. Buğdayları süzüp, tencereye ekleyin.
3- 4 su bardağı et suyu ilave edin. Buğday eriyinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp, sıcak haliyle 5 dakika mikserle çarpın.
4- Servis tabağına alın. 2 çorba kaşığı tereyağını eritip tuz ve karabiberi ekleyin. Yemeğin üzerinde gezdirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder