14 Şubat 2017 Salı

Keşkek


Keşkek Tarifi

Malzemeler


  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 250 gram gerdan eti
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz ve karabiber

Yapılışı


1- Buğdayı 1 gece önceden ıslatın. 250 gr. gerdan etini düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin. Düdüklü tencereden alin.


2-
Başka bir tencereye kemiklerinden ayrılmış etleri koyun.
Buğdayları süzüp, tencereye ekleyin.

3- 4 su bardağı et suyu ilave edin. Buğday eriyinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp, sıcak haliyle 5 dakika mikserle çarpın.


4-
Servis tabağına alın. 2 çorba kaşığı tereyağını eritip tuz ve karabiberi ekleyin.
Yemeğin üzerinde gezdirin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder