18 Şubat 2017 Cumartesi

Gökkuşağı


Gökkuşağı Tarifi

Malzemeler
  • 3 adet yufka
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 7-8 adet iri mantar
  • 3 adet sivribiber
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım çorba kaşığı salça
  • Tuz, karabiber ve kekik
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3 çorba kaşığı su

Yapılışı

1. Tencereye yarım çay bardağı sıvıyağ konulur. Küçük doğranmış soğanlar hafifçe pembeleştirilir. Tavuk göğsünü küçük kuşbaşı doğrayıp, tavaya ilave edilir. Etler renk değiştirip, yumuşayana dek pişirilir. Ardından çekirdekleri çıkarılmış dilimlenmiş mantarlar eklenilir. sarımsaklar da küçük doğranıp, mantarlar suyunu çekene dek kavrulur. Domatesler rendelenip ilave edilir. Salça eklenir. 1-2 kez karıştırıp, etin üzerini hafifçe asacak kadar su ilave edilir. Tuz, karabiber, arzuya göre çok az kekik ilave edip, 1-2 taşım pişirilir.
Sonra tencere ateşten alınır. Etli, sebzeli karışım delikli kepçe ile tencereden alınır. Suyunu iyice süzdürerek bir tabağa alınır. Dereotunu incecik kıyarak eklenir. 3 yufka, aralarına 3 çorba kaşığı sıvıyağ ve 3 çorba kaşığı su serpiştirerek üst üste serilir. Büyük, yuvarlak bir tabak yardımıyla yufkadan yuvarlak parçaları bir kaseye ya da tek kişilik güvece yerleştirilir.

2. Yufkanın kenarları dışa sarkıtılır. Yufkaların içine, hazırlanan tavuklu harç yerleştirilir. Yufka bohça katlar gibi, katlanır. Kase, yağlanmış fırın tepsisine ters çevrilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirilir. Fırından aldıktan sonra, arzuya göre sosu ile birlikte servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder