18 Şubat 2017 Cumartesi

Milföy Lokmaları


Milföy Lokmaları Tarifi

Malzemeler
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 250 gr. kuşbaşı et
  • 4 adet milföy
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Tuz ve karabiber
Yapılışı

1. Sıvıyağı kızdırın.
Soğanları yemeklik doğrayın. Etle birlikte yağda çevirin.

2.
Pembeleşmeye başladığında küp doğranmış domatesi ekleyin. Kapağını kapatıp, suyunu çekmesini sağlayın.

3.
Hazırladığınız harç soğuyunca milföy karelerini dörde bölün. Her karenin ortasına hazırladığınız karışımdan koyun.

4.
Köşelerini bohça gibi üzerine katlayın. Yağlanmış teflon ya da cam tepsiye dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürüp, fırına verin. 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder