Aşure Tarifi
Malzemeler
- 500 gr. aşurelik buğday
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çay bardağı kuru fasulye
- 1 çay bardağı nohut
- 1/2 su bardağı çekirdeksiz üzüm
- 1/2 su bardağı fındık
- 6-7 adet kuru kayısı
- 6-7 adet kuru incir
- Yarım portakal
- 1,5 kg. tozşeker
Üstü için;
- 2 yemek kaşığı helva fıstığı
- 1 kahve fincanı kuş üzümü
- 1 çay bardağı kavrulmuş fındık
- 1 yemek kaşığı yeşil fıstık
Yapılışı:
1. Buğday, fasulye ve nohudu ayıklayıp akşamdan suda ıslatın. İncir, kayısı ve üzümü de yıkayıp ıslatın.
2. Buğdayı ve pirinci 6 litre suyla (30 bardak) büyük bir tencerede ateşe koyun. Buğday taneleri yumuşayana kadar, kısık ateşte 4-5 saat pişirin.
3. Haşlanmış fasulye ve nohudun isterseniz kabuklarını çıkartın; kayısı, portakal ve incirleri küçük parçalara bölün üzümlerle beraber hepsini aşureye katın, şeker, kıyılmış fındığın yarısını da ilave edip kaynatın .
4. Aşureyi kaselere boşaltın. Biraz soğuduktan sonra üzerini fıstık, kuş üzümü, fındık, kuru üzüm taneleriyle süsleyin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder