21 Şubat 2017 Salı

Aşure


Aşure Tarifi


Malzemeler
  • 500 gr. aşurelik buğday
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı kuru fasulye
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1/2 su bardağı çekirdeksiz üzüm
  • 1/2 su bardağı fındık
  • 6-7 adet kuru kayısı
  • 6-7 adet kuru incir
  • Yarım portakal
  • 1,5 kg. tozşeker

Üstü için;
  • 2 yemek kaşığı helva fıstığı
  • 1 kahve fincanı kuş üzümü
  • 1 çay bardağı kavrulmuş fındık
  • 1 yemek kaşığı yeşil fıstık

Yapılışı:

1. Buğday, fasulye ve nohudu ayıklayıp akşamdan suda ıslatın.
İncir, kayısı ve üzümü de yıkayıp ıslatın.

2.
Buğdayı ve pirinci 6 litre suyla (30 bardak) büyük bir tencerede ateşe koyun. Buğday taneleri yumuşayana kadar, kısık ateşte 4-5 saat pişirin.

3.
Haşlanmış fasulye ve nohudun isterseniz kabuklarını çıkartın; kayısı, portakal ve incirleri küçük parçalara bölün üzümlerle beraber hepsini aşureye katın, şeker, kıyılmış fındığın yarısını da ilave edip kaynatın .

4. Aşureyi kaselere boşaltın. Biraz soğuduktan sonra üzerini fıstık, kuş üzümü, fındık, kuru üzüm taneleriyle süsleyin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder