16 Şubat 2017 Perşembe

Biberli Hindi


Biberli Hindi Tarifi


Malzemeler


  • 4 adet hindi göğüs fileto
  • 4 adet közlenmiş kırmızı dolmalık biber
  • 5-6 sap maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz ve karabiber
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı safran

Yapılışı


1. Hindi filetoları ezerek yassılaştırın. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin.


2.
Közlenmiş kırmızı biberleri ince şerit seklinde doğrayın. Dövülmüş sarmisak, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın.


3.
Bonfilelerin üzerine hazırladığınız karışımdan koyun. Her birini, yanlarını malzemenin üzerine doğru katladıktan sonra rulo seklinde sarin. Açılmaması için sicimle bağlayın. Bonfileleri fırın tepsisine dizin.


4.
Yoğurt, sıvıyağ, zerdeçal veya safranı karıştırın. Hazırladığınız karışımı hindi sarmaların her tarafına sürün.

5.
200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar, yaklaşık 25 dakika pişirin.
Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder