14 Şubat 2017 Salı

Zeytinyağlı Kereviz


Zeytinyağlı Kereviz Tarifi



Malzemeler

  • 1 kg. ayni büyüklükte orta boy kereviz
  • 1 orta boy patates
  • 3 orta boy soğan (150 gr. arpacık soğan da olabilir)
  • 1 körpe havuç
  • Yarım bardak zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • Tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye





Yapılışı




1) Kerevizlerin kabuklarını ayıklayıp yıkayın. 1cm. kalınlığında yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Patates havuç ve soğanları da ayıklayıp küp biçiminde doğrayın. (Arpacık soğanını ayıklayıp kullanın).


2)
Dibi düz bir tencereye önce kerevizleri sıralayın; ortalarına da doğranmış sebzeleri yerleştirin.
Kalan kereviz ve sebzeleri de üstüne koyun. Tuz, seker, zeytinyağı, 2 bardak su ve limon suyu katın. Üzerine Alüminyum folyo örtüp kapağını kapatın. Önce harlı, sonra kısık ateşte 40 dakika pişirin.


3)
Yemek, suyunu çekip yumuşayınca, ateşten almadan önce üzerine haşlanmış bezelye serpin. Yemeği kabında soğutun. Sebzeleri, kerevizlerin üzerine koyarak servis tabağına yerleştirin ve kıyılmış maydanoz serpin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder