Revani Tarifi
Malzemeler
- 4 yumurta
- 2 cay bardağı yoğurt
- 1,5 cay bardağı irmik
- 5 cay bardağı un
- 2 su bardağı şeker
- 2 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- Hindistan cevizi (üzerine serpmek için)
Şerbet
- 3,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1/4 limon suyu
Yapılışı
1. Yumurtalar mikserle şeker ile köpürene kadar çırpılır. Yoğurt ve irmik ilave edilir.
2. Elenmiş una 2 kabartma tozunu ekleyerek miksere alınır. Küçük fırın tepsisine yağlayıp şeker serpiştirilir. (Hamurun yapışmaması için).
3. Hamuru tepsiye döküp ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir. Piştikten sonra üzerine bir bardak soğuk su gezdirilir.
4. Önceden hazırlanan şurup soğutulup dökülür. Üzerine Hindistan cevizi serpilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder