15 Şubat 2017 Çarşamba

Avcı Usulü Kuzu Eti


Avcı Usulü Kuzu Eti Tarifi


Malzemeler

  • 800 gr. kuzu sırtı
  • 500 gr. domates
  • 400 gr. patates
  • 1 adet soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber

Yapılışı

1. Eti büyük parçalar halinde doğrayın, kabuğu soyulmuş soğanları halka seklinde kesin, patatesleri soyup küp seklinde doğrayın.

2. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Dilimlenmiş 2 diş sarımsağı ekleyip, pembeleşinceye kadar kavurun. Kabı ateşten indirin.

3.
Fırın kabinin dibine soğanları yerleştirin, üzerine kuzu eti ve patatesleri birer sıra dizin.
En üste domatesi yayın. Üzerine kalan 3 diş sarımsağı koyup, tuzu serpin.

4.
Kabin üzerini Alüminyum folyo ile kapatın. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Kabin üzerindeki folyoyu çıkarın, tekrar fırına koyun. Arada bir karıştırarak 20 dakika daha pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder