Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi
Malzemeler
- 1 adet soğan
- 450 gr. ıspanak
- 75 gr. kaşar peyniri
- 50 ml sıvıyağ
- 4 adet yufka
- 1 yemek kaşığı margarin
- 250 ml süt
- Tuz, karabiber ve muska
Yapılışı
1. Bir adet soğanı ince ince kıyın. Bir yemek kaşığı margarinde kavurun. Ispanakları ayıklayıp yıkayın ve iri iri kıyın. Soğanlara ıspanağı ilave edip kavurmaya devam edin. Ateşten indirdikten sonra rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip tuz, karabiber ve muska ile tatlandırın.
2. 250 ml. süte 1 adet yumurta ve 50 ml. sıvıyağ katıp karıştırın. Yağladığınız tepsinin içine 1 yufkayı kenarları taşacak şekilde yayın. Üzerine sütlü karışımdan sürün. Tekrar bir yufkayı ortaya katlayarak koyun. Üzerine sütlü karışımdan sürüp hazırladığınız içi yayın. Sonra bir yufkayı ikiye katlayarak tepsiye yerleştirin. Ona de sütlü karışımdan sürün. Son yufkayı kenarları taşacak şekilde koyun. Tepsini kenarlarındaki yufkaları tepsinin içine doğru kapatın. Aralarına sütlü karışımdan sürerek kalan karışımı yufkalara iyice yayın. 1 saat beklettikten sonra önceden 160 derecede ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 25-30 dakika pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder