15 Şubat 2017 Çarşamba

Yoğurtlu Patlıcan

Yoğurtlu Patlıcan Tarifi


Malzemeler


  • 6 adet küçük boy patlıcan
  • 2 su bardağı süzme yoğurt 
  • 4 sap taze nane 
  • 2 diş sarımsak 
  • 3 adet domates 
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı 
  • Sıvı yağ (kızartmak için) 
  • Tuz 

Yapılışı

1. Patlıcanları alacalı soyup, ortalarını bıçakla yardıktan sonra tuzlu suda 20 dakika bekletin ve süzün. Patlıcanları kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkararak fazla yağını süzdürün, soğumaya bırakın.

2. Bir kasede, süzme yoğurdu, tuzu, kıyılmış naneyi ve dövülmüş sarımsağı karıştırın.
 
3. Patlıcanları geniş bir tabağa alın, içlerine yoğurtlu karışımdan doldurun.

4. Sosunu hazırlamak için, domateslerin kabuğunu soyduktan sonra küp seklinde doğrayıp, bir tencereye koyun. Domates yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Tuz ilave edip soğumaya bırakın.

5. Hazırladığınız domates sosunu doldurulmuş patlıcanların üzerine yoğurdu tam kapatmayacak şekilde dökün. Üzerlerini nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder