Yoğurtlu Patlıcan Tarifi
Malzemeler
- 6 adet küçük boy patlıcan
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 4 sap taze nane
- 2 diş sarımsak
- 3 adet domates
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Sıvı yağ (kızartmak için)
- Tuz
Yapılışı
1. Patlıcanları alacalı soyup, ortalarını bıçakla yardıktan sonra tuzlu
suda 20 dakika bekletin ve süzün. Patlıcanları kızdırılmış sıvı yağda
kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkararak fazla yağını süzdürün, soğumaya
bırakın.
2. Bir kasede, süzme yoğurdu, tuzu, kıyılmış naneyi ve dövülmüş sarımsağı karıştırın.
3. Patlıcanları geniş bir tabağa alın, içlerine yoğurtlu karışımdan doldurun.
4. Sosunu hazırlamak için, domateslerin kabuğunu soyduktan sonra küp seklinde
doğrayıp, bir tencereye koyun. Domates yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.
Tuz ilave edip soğumaya bırakın.
5. Hazırladığınız domates sosunu doldurulmuş patlıcanların üzerine yoğurdu tam
kapatmayacak şekilde dökün. Üzerlerini nane yapraklarıyla süsleyerek servis
yapın.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder