26 Şubat 2017 Pazar

Yayla Çorbası


Yayla Çorbası Tarifi

Malzemeler
  • 10 bardak et suyu
  • Yarım bardak pirinç
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 bardak süt veya su
  • 2 yumurta sarisi
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı kuru nane
  • Yarım yemek kaşığı tuz

Yapılışı

1. Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra et suyu ile birlikte ateşe koyun. Pirinçler yumuşayana kadar hafif ateş üzerinde kaynatarak pişirin. Tuz atın.

2.
Unu, süt veya suyla karıştırarak bulamaç yapın.
Kaynayan çorbaya katın. 5 dakika daha kaynatın.

3.
Yumurtayla yoğurdu birlikte çırpın, çorbaya karıştırıp ateşten indirin.

4. Çorbanın üzerine kırmızı biber ve nane katılmış yağı gezdirin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder