Keşkül Tarifi
Malzemeler
- 4 bardak süt
- 1 bardak şeker
- 1 çay bardağı badem
- 1 fincan pirinç unu
- 1 kaşık nişasta
- 1 fiske tuz
- 1 fincan çam fıstığı veya Antep fıstığı
Yapılışı
1. Bir kapta iç bademler kaynar suda birkaç dakika tutulur, sudan alınır, parmak uçlarıyla bademler bastırılarak kabuklarından çıkarılır.
2. Bademlerin yarısı alınarak kaynamakta olan dört bardak süt ve şekere katılır.
3. Pirinç unu, nişastayı bir çay bardağı soğuk su içinde ezip süte
macun gibi akıtarak devamlı karıştırılır. Bir fiske tuz da katılır. Bu
karıştırma yirmi dakika kadar tahta kaşıkla yapılır. Koyulaşıp, sakız gibi
olunca kalan macun haline getirilmiş bademler ilave edilir. Bir iki dakika
karıştırıldıktan sonra ateşten indirilir, tabaklara alınır.
4. Üzerine arzuya göre Hindistan cevizi tozu, kavrulmuş çam fıstığı veya kavrulmuş tuzsuz Antep fıstığı serpilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder