15 Şubat 2017 Çarşamba

Şehriye Pilavı


Şehriye Pilavı Tarifi

Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 adet domates
  • Yeteri kadar tuz

Yapılışı

1. Sıvıyağ ve margarinle birlikte bir bardak şehriyeyi tencereye koyun, pembeleşene kadar pişirin. Kalan şehriyeyi de ilave edip 5 dakika daha kavurun.

2.
İki bardak et suyu ve rendelenmiş domates koyup karıştırın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 20 dakika daha pişirin. Pilavı et, sebze veya tavuk yemeklerinin yanında ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder