Yağlı Simit Tarifi
Malzemeler
- 4,5 su bardağı un
- 250 gr. yumuşak margarin
- 1 tatlı kaşığı yaş pak maya
- 1 kahve fincanı süt
- 1 kahve fincanı toz şeker
- 1 kahve fincanı tuz
- 3 yumurta ( 1 tanesi üzeri için)
- susam
- çörek otu
Yapılışı
1. Unun ortası açılır. Şekerli, ılık sütle eritilmiş maya, yağ, yumurta, tuz konur, yoğrulur. (Bir yumurta sarısı üzeri için ayrılır.)
2. Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde hamur iki misli oluncaya kadar mayalandırılır. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Küçük simitler yapılır.
3. Yumurta sarısı sürülür. Susam, çörek otu serpilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında pişirilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder