26 Şubat 2017 Pazar

Ezo Gelin Çorbası


Ezo Gelin Çorbası Tarifi

Malzemeler
  • 6 su bardağı ilikli kemik suyu
  • Yarım kilo kırmızı mercimek
  • 1 çay fincanı pirinç
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 2 baş soğan
  • 2 çorba kaşığı un
  • Biraz kuru nane
  • 2 çorba kaşığı sade yağ
  • Biber ve tuz
Yapılışı

1. Bir tencerede 2 kaşık sade yağı eritip 1 baş soğanı çok ince doğrayın.

2. 2 çorba kaşığı unu da tencereye koyun, iyice karıştırarak hafifçe pembeleşmesini sağlayın.

3. 6 bardak suyu veya kemik suyunu tencereyi karıştırarak yedirin, kaynayana kadar karıştırın, temizlenip yıkanmış kırmızı mercimekle pirinci de atın.

4. Sulandırdığınız bir kaşık salçayı da koyup karıştırın, mercimekle pirinçler patlayana kadar orta hararetteki ateşte pişirin.

5. Bol kuru naneyi tencereye serperek karıştırın ve servis yapın. Eğer acı seviyorsanız bu çorbaya daha pişerken acı süs biberlerinden atabilirsiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder