24 Şubat 2017 Cuma

Çilekli Parseller


Çilekli Parseller Tarifi


Malzemeler

Hamur için;
  • 10 çay bardağı un
  • 250 gr. margarin
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 tutam tuz
  • 12.5 çorba kaşığı toz şeker
Kreması için;
  • 2,5 bardak süt
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri için;
  • 1,5 kilo çilek
  • 1 bardak file badem

Yapılışı

1. Fırını 180 derece ısıtın. Unu, şekeri, margarini, yumurta sarılarını ve tuzu yoğurun. Koyu kıvama gelince elinizle yoğurmaya devam edin. Hamuru top haline getirip Alüminyum kâğıda sarın. 1 saat buzdolabında bekletin.

2. Fırın tepsisini yağlayın. Hamuru açın ve yerleştirin. Fırının orta kısmında 20 dakika pişirin. Soğuması için bekletin.

3.
Kreması için 5 çorba kaşığı sütü, şekeri ve puding tozunu karıştırın. Kalan sütü tencerede kaynatıp puding malzemelerini ekleyip karıştırın.
Hemen ocaktan alın ve iyice soğutun. Kremayı tepside pişmiş hamurun üzerine yayın. Çilekleri de kremanın üzerine dizin. File badem ile süsleyin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder