18 Şubat 2017 Cumartesi

İrmik Tatlısı


İrmik Tatlısı Tarifi

Malzemeler

muhallebi için

  • 12 çorba kaşığı toz şeker
  • 9 çorba kaşığı irmik
  • 1 kilo süt
  • 1 çorba kaşığı katı yağ
  • 3 adet muz

jöle için
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Muz jölesi

Yapılışı

1. Bir tencerede malzemeler karıştırılıp muhallebi kıvamında pişirilir.

2.
İçine 1 çorba kaşığı katı yağ ilave edilip karıştırılır.

3. Borcam ıslatılıp içine muhallebi dökülür. Buzdolabında soğutulur.

4.
Diğer tarafta jöle 1 su bardağı soğuk su ve 1 su bardağı soğuk suyla karıştırılarak hazırlanır.

5. Soğumuş olan muhallebinin üzerine ince ince muz doğranır ve hazırlanan jöle dökülür. Buzdolabında bekletildikten sonra servis yapılır.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder