İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeler
muhallebi için
- 12 çorba kaşığı toz şeker
- 9 çorba kaşığı irmik
- 1 kilo süt
- 1 çorba kaşığı katı yağ
- 3 adet muz
jöle için
- 1 su bardağı soğuk su
- 1 su bardağı sıcak su
- Muz jölesi
Yapılışı
1. Bir tencerede malzemeler karıştırılıp muhallebi kıvamında pişirilir.
2. İçine 1 çorba kaşığı katı yağ ilave edilip karıştırılır.
3. Borcam ıslatılıp içine muhallebi dökülür. Buzdolabında soğutulur.
4. Diğer tarafta jöle 1 su bardağı soğuk su ve 1 su bardağı soğuk suyla karıştırılarak hazırlanır.
5. Soğumuş olan muhallebinin üzerine ince ince muz doğranır ve hazırlanan jöle dökülür. Buzdolabında bekletildikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder