Lobiye Tarifi
Malzemeler
- Yarım kg barbunya fasulye
- 2 çay kaşığı kinzi
- 3 diş sarımsak
- Yarım limon suyu
- 3 dal pırasa
- Yarım demet maydanoz
- Tuz, karabiber
- 2 kaşık tereyağı
- 2 çay kaşığı pul biber
Yapılışı
1. Barbunya fasulye aksamdan suya konup ıslatılır. Ertesi gün haşlanır.
2. Bir tencereye yağ ve ince kıyılmış pırasa konulup öldürülür. Kinzi ince kıyılmış sarımsak ilave edilir.
3. Üstüne haşlanmış barbunyalar limon suyu, tuz, karabiber ve üstünü örtecek kadar sıcak su ilave edilip iyice pişirilir.
4. Pişmesine yakın ince kiyilmis maydanoz pul biber ilave edilip bir miktar daha kaynattıktan sonra servis yapılır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder