15 Şubat 2017 Çarşamba

Lobiye


Lobiye Tarifi


Malzemeler

  • Yarım kg barbunya fasulye
  • 2 çay kaşığı kinzi
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • 3 dal pırasa
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz, karabiber
  • 2 kaşık tereyağı
  • 2 çay kaşığı pul biber

Yapılışı

1. Barbunya fasulye aksamdan suya konup ıslatılır.
Ertesi gün haşlanır.

2.
Bir tencereye yağ ve ince kıyılmış pırasa konulup öldürülür. Kinzi ince kıyılmış sarımsak ilave edilir.

3.
Üstüne haşlanmış barbunyalar limon suyu, tuz, karabiber ve üstünü örtecek kadar sıcak su ilave edilip iyice pişirilir.

4.
Pişmesine yakın ince kiyilmis maydanoz pul biber ilave edilip bir miktar daha kaynattıktan sonra servis yapılır.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder