Çerkez Tavuğu Tarifi
Malzemeler
- 1 irice tavuk
- 1 bas soğan
- 1 bas havuç
- 3 su bardağı dolusu iç ceviz
- Tuz ve kırmızı biber
- 1-2 diş sarımsak
- Süslemek için maydanoz yaprakları
Yapılışı
1. Temizlenmiş ve yıkanmış tavuğu, dörde bölünmüş soğan, havuç ve yeterince suyla birlikte ateşe koyun. Kaynamaya baslarken üzerindeki köpüğü alın. Bir kaşık tuz katip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Ateşten indirin ve ılımaya bırakın.
2. Tavuğu tencereden çıkartın. Kemiklerini ve derisini ayırın. Etleri de iri parçalara bolun.
3. Cevizleri, bir kere et makinesinde çekin. Ekmeklerin kabuklarını çıkartıp ıslatın. Suyunu sıkarak azar azar çekilmiş cevize katin. 1-2 dişte dövülmüş sarımsak, dilediğiniz kadar kırmızı biber ve tuz koyun. Tekrar makineden geçirin; akan yağları bir fincana toplayın.
4. Ceviz içine azar azar tavuk suyu katip tahta kaşıkla karıştırın. Koyu boza kıvamına gelen salçanın yarısını tavuk etleriyle karıştırın. Uzun bir servis tabağına yerleştirin. Üzerini de kalan salçayla kapatın. Ceviz yağı gezdirip maydanoz yapraklarıyla süsleyin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder