Soya Soslu
Hindi Tarifi
Malzemeler
- Yarım kg. hindi (beyaz etinden) kuşbaşı
- Yarım kahve fincanı soya sosu
- 8 adet sarımsak
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet domates
- 5-6 adet sivri biber
- 250 gr. mantar
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- Tuz ve karabiber
Yapılışı:
1. Kuşbaşı doğranmış hindi eti, soya sosu, dövülmüş sarmisak, tuz ve karabiberi cam bir kaseye koyup, iyice karıştırın. Üzerini şeffaf folyo ile kapatıp, buzdolabında 3-4 saat bekletin.
2. Tereyağını bir tencerede hafif kizdirin. İnce doğranmış soğan, kabuğu soyulup küp seklinde doğranmış domates, küçük kesilmiş biber ve mantar ile domates salçasını ekleyip sos suyunu çekene kadar 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp, ılıması için bekletin.
3. Buzdolabında beklettiğiniz hindi etini kızdırılmış sıvı yağda ara sıra karıştırarak kavurun. Et yumuşadığında hazırladığınız domatesli sosu ekleyip 5-10 dakika pişirin.
4. Soya soslu hindi sote üzerini kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder